ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE

Wednesday, May 23, 2007

jedno pitanje

Dobila sam link: http://www.trekearth.com/ sajt sa predivnim fotografijama iz celog sveta. Obavezno pogledajte kad imate vremena.
E sad, pitam ja vas, ceo dan razbijam glavu i ne mogu se setim šta beše radiš kad vidiš neke slike kao što su ovih par koje slede, a sa druge strane:
1) živiš u Srbiji koja je na najcrnjoj mogućoj viznoj listi otprilike
2) radiš u firmi za platu malkice veću od prosečne, a nisi prijavljen, pa između ostalog moraš i da lažiraš dokumenta za vizu
3) planiraš svadbaricu najesen sa gomiletinom ljudi (eto red je), a takođe ni za to nemaš baš neka sredstva
4) nemaš pojma kad ni da li možeš da dobiješ godišnji odmor (da li se to tako zove i kad zvanično nigde ne radiš) + tvoj tzv partner (s kojim planiraš ono pod 3) tek ima problema da dobije taj tzv odmor
5) tvoj dom vapi za raznovrsnim inovacijama i popravkama


aj molim vas nek mi neko kaže, na vrh mi jezika ceo dan a nikako da se setim







































3 comments:

Nikola B said...

Srpski pasoš dosta loše prolazi u određenom delu sveta koji sebe smatra povlašćenim. Ali ukoliko malo pogledate sekciju ovog sajta koja se odnosi na vize, videćete da su vam gotovo cela Azija, Afrika, Južna i Srednja Amerika širom otvorene. Mnogi deprimirano pričaju kako srpski pasoš ništa ne valja, kako se sa njim nigde ne može putovati. To nije sasvim tačno. Sa srpskim pasošem možete da putujete gde god vam padne na pamet, dokle god to isključuje grupicu tehnološki superiornih zemalja koja nikoga ne pušta unutra. Najveći deo planete i dalje je potpuno dostupan i otvoren putnicima iz Srbije.

http://www.serbiatravelers.org/html/vize/vize01.htm

karver said...

Samo se oputish i prodje. Tj. prestnesh razmishljati o svemu tome i pochnesh meditirati o smislu koji dolazi uvek i sam po sebi. Tj. ne dovodish nishta u pitanje, pokushash da maksimalno razumesh svet oko sebe ali nikako i da se sa njim stopish, nikako das se njemu prepustish.

Tanja said...

#walker, hvala na linku, kao što rekoh vize nisu jedini problem, al pomoćiće sigurno
#karver, dobar savet, sviđa mi se, hvala :)